fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A 100 dolláros whiskey

0

Chris Morris a Woodford Reserve whiskey mesterének háromszorosan desztillált whiskey-jével olyan szintet ért el, ahol bourbon még nem járt.o

Chris Morris whiskey-je tulajdonképpen nem is nevezhető bourbon-nek, azt ugyanis nem amerikai tölgyfahordóban érlelték. A 100 dolláros Woodford Reserve Master’s Collection Sonoma-Cutrer Pinot Noir Finish névre hallgató nedűt olyan francia tölgyfahordókban érlelik, amit a kaliforniai Sonoma-Cutrer borászat is használ a Pinot Noir érlelésére. Ez azért is meglepő, mert a Woodford Reserve anyavállalata a Brown-Forman az egyetlen olyan amerikai cég, amely saját hordógyártással rendelkezik.

whiskey gyár

Morris a saját bevallása szerint azonban amikor 2006-ban hozzákezdett a Master’s Collection megalkotásához szeretett volna valami mást is kipróbálni. A jó amerikai whiskey összetevői a gabona, a víz, az erjesztés, a lepárlás és a hordó, Morris azonban többre vágyott, ezért összeállt a Sonoma-Cutrer borászati igazgatójával, Mick Schroeterrel.

whiskey-s hordók

Az eredmény pedig valami egészen különleges lett. A whiskey miután 7 évet érlelődött a tradicionális tölgyfahordóban olyan hordóba kerül, amelyben korábban Pinot Noirt tartottak, ami egy gazdag textúrájú egyveleget alkot. Fellelhető lett így Morris 90,4 fokos whiskey-jében az enyhén pirított tölgy íze mellett egy kis cseresznye és némi citrusos aroma.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «