fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Csapatjátékos – Ford Mondeo 2.0 TDCi (Video)

0

A Ford 1986-ban kezdte el a Mondeo fejlesztését, óriási, mint egy 6 milliárd dolláros költséggel. A beruházás nagysága is jelzi, hogy a márkának nagyot kellett durrantania az új jármű fejlesztésével, aminek legfőbb feladata az volt, hogy a Sierrát váltsa a palettán.

Itt jegyzendő meg, hogy a Fordnak nagy szüksége volt a frissítésre, hiszen jelentős pénzügyi válságban volt, a Mondeo tehát egyfajta előremenekülés is volt a cég életében. A dizájn és a marketing is piacokra szabott volt, így az 1993-ban debütáló modell piaci bevezetése is két fronton zajlott az egyik Amerikában, a másik pedig Európában.

Ford Mondeo 2.0 TDCi

A mostani új generációra csak nem 7 évet kellett várni, ehhez képest pedig nem túl nagy a változás elő pillantásra. Ami a legszembetűnőbb az az autó orra, amiért már számos helyen kapott hideget-meleget is Ford, hiszen kétségtelenül nagyon hajaz az Aston Martin fizimiskájára. Mi azonban nem törnénk pálcát a márka felett, hiszen ne felejtsük el, hogy annak idején ezt az orr részt a Ford tervezte az Aston Martinnak is.

Ford Mondeo 2.0 TDCi

Impozánsan nagy és megtartotta a rá jellemző formavilágot és az immáron a sajátságosnak mondható ötajtós hatchback stílust is, ami persze nem egyedi dolog, de más márkák esetében ez a fajta megoldás valamilyen más keresztlevéllel is jár.

Nagyságában vetekszik a kategória etalonjainak számító Passattal vagy Skoda Superb-vel. Méret tekintetében tehát simán vetélytársa lehet nem csak az előbb említett két modellnek is, hanem akár az E Mercinek és az 5 BMW-nek is. Kérdés, hogy ez miképpen tükröződik árban…

Ford Mondeo 2.0 TDCiA tetszetős külső után az ember valami hasonlót várna a belsőtől is. Azonban itt sokkal szerényebb anyagfelhasználással találkozunk, és műszerfal elrendezése is csaknem olyan, mint az előző generációnál. A középkonzolt az érintőképernyős kijelző uralja, amiről csaknem minden funkció vezérelhető, talán enyhe hátránya, hogy az esetek zömében a funkciók alatt ott van a Ford embléma is, ami egy kicsit káoszossá teszi a látványt. Egyébként az új Mondeóban mindenki ki tudja elégíteni a gombéhségét, hiszen az érintő kijelző mellett manuális kezelésre is van lehetőség, és a kormány is megtestesíti a multifunkcionalitást.
A műszerfal egyesíti a hagyományos technológiát a digitális forradalom vívmányaival. A két nagy óra skálája hagyományos, míg a mutatók, illetve a kijelző LED-es megoldású. Az ülések kényelmesek és fűthetőek, minimális felárét pedig szelőztethetőek is. A mega méretek a csomagteret is jellemzik nincsen gondunk a pakolással. Az embernek az az érzése, hogy a Ford palettájáról kikopott Scorpió által keletkezett űrt próbálják kitölteni azzal, hogy egy kicsit „nyújtottak” a mostani Mondeo nagyságán. Így egyszerre lehet Mondeo és Scoprio is egyaránt.

Ford Mondeo 2.0 TDCi

Anno a Fordnak nagy szüksége volt a frissítésre, hiszen jelentős pénzügyi válságban volt, a Mondeo tehát egyfajta előremenekülés is volt a cég életében. Éppen ezért nem volt véletlen az sem, hogy a dizájnt és a marketinget is piacokra szabták. A puska tehát a jó felén sült el, ami a mostani negyedik generáció további stabilitását eredményezheti az egyre erősödő cégautó piacon.

Műszaki adatok: Ford Mondeo 2.0 TDCi

Motor

2.0 literes, 16 szelepes, négyhengeres, turbós dízelmotor

Hengerűrtartalom: 1997 cm3.

Legnagyobb teljesítmény: 132 kW (180 LE) 3500/min.

Legnagyobb nyomaték: 400 Nm 2000-2500/min.

Erőátvitel

Sebességváltó: 6 sebességes manuális

Hajtásrendszer: elsőkerékhajtás

Méretek

Hosszúság: 4871 mm

Szélesség: 1852 mm

Magasság: 1482 mm

Tengelytáv: 2850 mm

Saját tömeg: 1584 kg

Menetteljesítmény

Végsebesség: 225 km/óra

Gyorsulás 0−100 km/h: 8,3 sec.

Tesztátlag 100km/liter: 7,8

Ár

Alapár: 9 475 000 Ft

 

Business al'a cart

8.0 Awesome

Megbízható csapatjátékos

  • Forma 8
  • Minőség 7
  • Menetteljesítmény 8
  • Kényelem 9
  • Ár-értékarány 8
  • User Ratings (4 Votes) 6.8
Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «