fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Egy penge történet

0

Chelsea Miller egyedülálló pengéit, melyeket elhasználódott patkolókovács reszelőkből készít, manapság New York legszebb éttermeiben használják.

Chelsea Miller New York egyik legkeresettebb késgyártója

Amerika északkeleti csücskében található Vermontban nevelkedett hölgy, álmai megvalósításának céljából költözött New York-ba, ahol a brooklyni lakhelyének hátsó kertjében alakította ki késkészítő műhelyét. Pár lépésre a konyhájától máris egy gépekkel és szerszámokkal töltött műhely található, buja növényekkel határolva. Itt faragja és csiszolja Miller a késeit, a családja gazdaságából származó alma- és juharfából, valamint a környék patkolókovácsaitól összegyűjtött elhasználódott reszelőkből.

Chelsea Miller New York egyik legkeresettebb késgyártója
A késeket New York néhány legszebb éttermének konyhájában és étkezőjében használják, köztük az Eleven Madison Parkban, ahol sajtkései az asztalok alaptartozékai közé tartoznak. Egy Chelsea Miller szakácskés átlagos ára 800 dollár körül mozog, de a nagy érdeklődés miatt nagyjából egy éves várólista alakult ki. Miller a konyha- és sajtkését kézzel készíti stúdiójában, emellett nemrégiben elkezdte értékesíteni hat, illetve nyolc darabos steak kés készletet, amelyeket Ő tervezett, de a franciaországi Thiers-ben, egy hetedik generációs késkészítő család gyártja. Miller összes kését, a kézzel faragott vágódeszkákat és a bőrből készült késtokokat kizárólag az Ő webhelyén, a ChelseaMillerKnives.com weboldalon vásárolhatjuk meg.

Chelsea Miller New York egyik legkeresettebb késgyártója
Miller eredetileg azonban színészkedéssel akart foglalkozni, mintsem késkészítéssel. Karrierje szépen is alakult, de elégedetlen volt és többre vágyott. Folyamatosan kreativitását kihasználva szeretett volna alkotni, így keresett más lehetőségeket is. Noha a fémmegmunkálás, reszelés, csiszolás, fúrás és faragás nem a legnőiesebb tevékenységek, mégis úgy érzi, hogy a késkészítés az a tevékenység, amelyben ténylegesen ki tudja élni kreativitását.
2011-ben, majdnem tíz évvel New York-ba költözése után, apja nagyon beteg lett. Ekkor megragadta a lehetőséget és visszaköltözött Vermontba, hogy kicsit kikapcsolódjon és időt töltsön apjával. Elkezdett barkácsolni a család műhelyében, és nagyon megnyugtatónak, már-már terápiás hatásúnak találta azt. Ekkor talált rá igazi szenvedélyére, ahol nem egy forgatókönyvet követve kellett cselekednie, hanem saját cselekedetei formálták az Ő történetét. Az új szenvedélye a kézzel készített kések gyártása lett, amelyek egyszerre funkcionális tárgyak és műalkotások is, emellett Millerhez közel álló anyagokból készültek.

Chelsea Miller New York egyik legkeresettebb késgyártója
Az általa választott alapanyag a lovakat és marhákat patkoló kovácsok által már elhasznált reszelő lett, amelyek magas széntartalmú acélból készülnek, így ideálisak késpengének, mert tartósan és könnyen élezhetőek. A reszelők érdes felületét nem minden esetben távolítja el Miller, így a nagyobb kései egy „beépített” konyhai reszelőt is hordoznak magukkal.

Chelsea Miller New York egyik legkeresettebb késgyártója
Az apja műhelyéből indulva, 2012-ben a már említett brooklyni műhelyében kezdte meg pályafutásának első évét, amikor még csak bolhapiacokra járt késeivel. Ezek után Miller gyönyörű, de szokatlan kései meglehetősen gyorsan felkeltették a szakácsok és gyűjtők figyelmét.
Mivel az iparágban nincs sok női késkészítő, így nem csak a kései miatt tűnt ki a tömegből Miller, hamar meg is kapta becenevét a „Knife Chick” azaz a Késes Csaj nevet.

Chelsea Miller New York egyik legkeresettebb késgyártója
Leginkább szüleinek hálás, mivel óriási szabadságot biztosítottak számára fiatal korában és bármibe is kezdett, abban maximálisan támogatták és késztették, hogy folytassa bármi is az, amit tenni akar.

Chelsea Miller New York egyik legkeresettebb késgyártója
Miller támogatni akar más nőket is, akiket a tipikusan a férfiak által dominált területeken végzett munka érdekel. Ezért buzdítja őket arra, hogy látogassák meg és ragadjanak kalapácsot. Miller műhelye mindig nyitva áll az érdeklődők számára, akiket szívesen körbevezet stúdiójában, ahol több tucat kés és jó pár vágódeszka várja a kíváncsi látogatókat.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «