fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Eladó James Bond főellenségének Jaguárja

0

Az elmúlt 60 évben a James Bond filmekben számos gyönyörű sportautó szerepelt már. Köztudott azonban, hogy a 007-es ügynök az Aston Martin autóit szereti, így a többi sportautó márka számára kizárólag csak a főgonoszok oldalán jutott hely. Az egyik ilyen rosszfiú vezette az ultra ritka Jaguár C-X75 prototípust, mely az RM Sotheby’s november végi Abu Dhabi aukcióján kínálta magát 750 000 dolláros kikiáltási áron.

James Bond Jaguar C-X75Az autó egyike annak a 4 C-X75-ösnek, melyet a 24. Bond film a 2015-ös a Fantom visszatér (Spectre) című Bond film kedvéért építettek át és amelyet egy üldözési jelenetben a film főgonosza Mr. Hinx azaz Dave Bautista vezetett. Ez a Jaguár azonban több mint egy kaszkadőr autó az az autógyártás történelmének is egy darabját képviseli. A C-X75 ugyanis még 2010-ben mutatkozott be szériaérett koncepció autóként, melyet 2011-ben már gyártásba is szerettek volna küldeni Coventry- ben.James Bond Jaguar C-X75Ez azonban valójában végül sohasem történt meg a britek ugyanis 5 autó után leállították a gyártást. Két évvel később azonban a Fantom visszatér producerei azzal környékezték meg a Jaguárt és az autó kifejlesztésben közreműködő Williams Advanced Engineeringet, hogy 4 speciális kaszkadőr és 2 normál autót építsenek a C-X75-ös modellből.James Bond Jaguar C-X75A most árverésre bocsátott 001-es szériaszámú C- X75-ös nem csak, hogy nagyon ritka, de egy igazán különleges sportautó, hiszen annak érdekében, hogy az túlélje Róma kanyargós utcáin rendezett autósüldözés felvételeit egy extra acélcső vázmegerősítést, különleges strapabíró felfüggesztést, valamint egy 492 lóerős V8-as turbómotort kapott. Mindez rögvest világossá válik a számunkra, ha kinyitjuk a kívülről elegáns sportautónak tűnő C-X75 ajtaját, hiszen belül az elegáns és fényűző Jaguár belsők helyett versenyautó kormány és műszerfalgombok, hidraulikus kézifékkar, valamint csupasz műszerfalbetét fogad. Figyelembe véve azonban az autó történetét ez a nyerseség csak még kívánatosabba teszi Mr. Hinx autóját.James Bond Jaguar C-X75

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «