fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A jövőbe hajózik a Toyota

0

A tavalyi sikeres franciaországi teszt-expedíciót követően világkörüli útra indul a hidrogén üzemanyagcellás elektromos meghajtás vezető fejlesztője, a Toyota által támogatott Energy Observer, a világ első hidrogénüzemű hajója amely menet közben, napelemek segítségével a tengervízből állítja elő a haladásához szükséges hidrogént, melléktermékként nem mást, mint tiszta vizet produkálva. A Föld körüli útra vállalkozó Energy Observer a megújuló energia alkalmazásának mintapéldája, amely megvalósítja az abszolút zöld energia körforgást.

Energy Observer

A 2017-ben (Franciaország) Saint-Maloban a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, a hidrogén alapú társadalom által leginkább elkötelezett Toyota és a Lexus támogatásával vízre bocsátott Energy Observer nem csupán egy hajó, hanem egy pozitív és inspiráló információkat hordozó hírnök. Emellett azt is demonstrálja, hogyan lehet károkozás nélkül energiát kinyerni a természetből. Az Energy Observer olyan technológiák alkalmazását mutatja be, amelyek révén hatékonyabban és nagyobb léptékben működhetnek majd a jövő energiahálózatai.

Energy Observer

Ez a megújuló energiaforrások és energiatárolás azon modellje, amit az Energy Observer csapata népszerűsít majd világkörüli útja során. Az Energy Observer az első autonóm, hidrogénüzemű hajó, ami egyáltalán nem bocsát ki üvegház-gázokat, vagy koromrészecskéket. A jövő elektromos meghajtású hajója többféle megújuló energiát hasznosítva működik a tengervízből szénmentes hidrogént előállító rendszer segítségével. Ez az utazás kihívás mind az emberek, mind a technológia számára. A hatéves Odüsszeia során extrém körülmények között tesztelik a fedélzeti technológiák működését. A vállalkozás célja körbehajózni a Földet az első, külső energiától független vízi járművel. Emellett Victorien Erussard és Jérôme Delafosse legénysége keresi az ökológiai és energetikai átállást szolgáló megoldásokat is.

Energy Observer

Az Energy Observer projekt középpontjában a hidrogén áll, és ez a fő oka annak, hogy a Toyota és prémium márkája, a Lexus is részt vesz a projektben. Ez a rendszer a hajó vízkiszorításának felét kitevő súlymegtakarítást tesz lehetővé a kizárólag akkumulátoros energiatárolást alkalmazó konstrukcióhoz képest.

Energy Observer

Az energiatárolásra használt hidrogén a megszakítás nélküli energiaellátás kulcsa mind a tengeren, mind a szárazföldön: a hidrogén segítségével hasznosítható a fölös energia, így kibővíthető a mobil és a helyhez kötött rendszerek önálló működése. A hidrogént, mint a jövő abszolút zöld energiahordozóját népszerűsítő, számos vezető globális vállalat által alkotott Hidrogén Tanács alapító tagjaként Toyota és a Lexus az abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás technológia vezető fejlesztője.

Energy Observer

A Lexus már több hirdogén üzemanyagcellás tanulmányautót is bemutatott, a Toyota pedig nem csupán a világ legnagyobb darabszámban értéksített hidrogén üzemanyagcellás autóját, a Mirait gyártja, de kínálatában szerepelnek a technológiával meghajtott targonca, busz és teherautó is.

A 2017-ben a francia vizeken hajózó, immár a Földközi-tengeren járó, és 2019-ben Észak-Európába készülő Energy Observer a tervek szerint a 2020-as Olimpiai Játékokra ér Tokióba.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «