fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Szívroham ellen házasság

0

A házasság a szívet is védi – állapította meg egy nagy létszámú amerikai kutatás. Adataikból kiderül, a házasságban élőknél kisebb a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, mint az egyedülállóknál, az elváltaknál vagy az özvegyeknél.

Több mint 3,5 millió, 21-102 éves korú amerikai adatait vizsgálták meg a kutatók. Azt az eredményt kapták, hogy az összes szív- és érrendszeri betegség ritkábban fordul elő házasoknál, függetlenül attól, hány évesek, milyen neműek, és milyen egyéb kockázati tényezők – például a cukorbetegség vagy a magas koleszterinszint – vannak jelen náluk.

A New York-i Egyetem kutatói olyan páciensek adatait elemezték, akik egy magántársaságnál vettek igénybe rák- és egyéb egészségügyi szűréseket.

A házasságban élőknél öt százalékkal kisebb eséllyel alakultak ki szív- és keringési problémák, mint az egyedülállóknál. Özvegyeknél a kockázat három százalékkal, elváltaknál öt százalékkal volt magasabb – mutatták be eredményeiket a kutatók az Amerikai Kardiológusok Kollégiumának (ACC) éves közgyűlésén Washingtonban.

(MTI/AP) 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «