fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Szörf-falu

0

Az Archinect tervezőcsoport készítette el a következőkben bemutatott építészeti koncepciót. A „Laterns Sea Village” egy szörfösök számára tervezett tengeri falu, amely kényelmes lakhatást biztosít számukra a víz közvetlen közelében.

A tetraéder alakú struktúra, amely egyenesen a tenger fölé nyúlik be, tökéletes lakóhelyként funkcionál és a gyönyörű tengerpart látképét sem rontja el. A megszállott szörfösök el sem tudnának ennél ideálisabbat képzelni, hiszen egy pillanatra sem kell elszakadniuk a parttól.

Szörf-falu, bambuszból

A különálló egységek mind-mind bambuszból készültek és háromszög alakúak. Ezeket hármasával rendezték csoportokba a hibátlan egyensúly érdekében. A szerkezet bármikor könnyedén tovább bővíthető vagy éppen le is bontható, nyom nélkül szétszerelhető.

Szörf-falu, bambuszból

Minden eleme újrahasznosítható. A bambusz, mint fő alkotóelem mellett a padló újrahasznosított fából készült, a napernyők pedig régi szörfdeszkákból lettek összevágva és ragasztva.

Szörf-falu, bambuszból

Az épületegyüttes két szintből áll. Az alsó szint 4 méterrel a tengerszint felett terül el. Itt lehet szabadon közlekedni az egységek között és innen vezetnek lépcsők felfelé.

Szörf-falu, bambuszból

A felső szint nagyjából 30 négyzetméteres és itt található a konyha, fürdő és hálószoba. Egy gyönyörű tengerparton üdülve mi másra is lenne szükség? Így jobban belegondolva nem is kell ahhoz szörfösnek lenni, hogy az ember kiválóan érezze itt magát.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «