fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A bajnokok autója – Honda Civic Type R

0

Magyarország két nagyon kedvelt és különösen sikeres sportolója mostantól a mindennapokban is versenytempóra képes autóval közlekedhet. Gyurta Dániel úszó olimpiai- és világbajnok, illetve Michelisz Norbert túraautó privát világbajnok ugyanis átvehette új, 310 lóerős Honda Civic Type R-jét.

A Honda régóta elkötelezett híve a versenyzésnek, a megmérettetésnek, és ennek szellemisége nem csak a termékeiben köszön vissza, hanem a márka által támogatott sportolók személyiségében is. Mind Gyurta Dániel, mind Michelisz Norbert olyan sportember, akik nem csak a medencében és a versenypályán nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, hanem az élet útjain is.

Michelisz Norbert, Gyurta Dániel, Honda Type-R

Eredményeik – olimpiai- és világbajnoki győzelmek, világcsúcsok és futamgyőzelmek – önmagukért beszélnek. De ezen eredmények eléréséhez a tehetségen túl rengeteg munkára, minden részletre kiterjedő figyelemre, türelemre és kitartásra is szükség volt.

Michelisz Norbert, Gyurta Dániel, Honda Type-R

Ez utóbbiak jellemezték a Honda Civic Type R megalkotását is, mely autót a Honda egyértelműen kategóriája legjobbjának szánt.

Michelisz Norbert, Gyurta Dániel, Honda Type-R

A hosszas és alapos tervezésnek köszönhetően már a prototípus is bizonyította rendkívüli képességeit, hiszen a Nürburgring legendás Nordschleife szakaszán futott 7:50,63-as ideje minden idők legjobbja az elsőkerék-hajtású utcai autók körében.

Michelisz Norbert, Gyurta Dániel, Honda Type-R

A Civic Type R történetében öt év szünet után 2015-ben újra megkezdett sorozatgyártás során a világon elsőként került alkalmazásra Honda VTEC TURBO motor. A kiváló műszaki alapokat övező külső messziről sugallja az autóban rejlő lehetőségeket.

Michelisz Norbert, Gyurta Dániel, Honda Type-R

Ez a potenciál felelős és szakavatott kezek között valódi élményt nyújt mindazoknak, akik akár a nagy oldaltartású ülésekben foglalnak helyet, akár kívülről látják, hallják az autót.

Michelisz Norbert, Gyurta Dániel, Honda Type-R

A két világklasszis sportember számára nem lesz idegen a Honda Civic Type R ereje és az általa kínált élmény, hiszen mindketten – egyikőjük „hivatalból”, másik kedvtelésből – megtapasztalták már, milyen egy versenypályán szárnyalni vele. Persze azzal is tisztában vannak, hogy a közutak nem versenypályák!

Michelisz Norbert, Gyurta Dániel, Honda Type-R

A Honda Civic Type R ugyan öt színben készül, a modell legprominensebb hazai használói a fekete mellett döntöttek, mely a feltűnősége mellett az autó eleganciáját is kiemeli. Természetesen mindkettejük közlekedését segítik a Honda fejlett vezetőtámogató rendszerei, mert a sportikonok biztonsága és kényelme elsődleges a Honda számára.

Michelisz Norbert:
A nyári, nemzetközi sajtóbemutató alkalmával vezettem először az új Civic Type-R-t, és ugyanettől a pillanattól kezdve alig vártam, hogy használatba vehessem a saját, utcai modellemet.

Michelisz Norbert, Honda Type-R

A Honda magyarországi képviseletének köszönhetően aztán eljött ez a pillanat is, amit ezúton nagyon köszönök. Remélem, hogy a feleségemnek, Johannának is hasonlóan tetszik majd az autó, ugyanis ha időt szeretne tölteni velem a következő hetekben, akkor azt valószínűleg csak az utasoldali ülésben tudja majd megtenni! :)

Michelisz Norbert, Honda Type-R

Gyurta Dániel:
A Honda a legrégebbi támogatóm, 2008 óta töretlenül segítik felkészülésemet. Ezidő alatt nagy rajongója lettem a márkának, így nagyon vártam már a Type R érkezését. Nyáron volt alkalmam kipróbálni a modellt, így egyértelműen állíthatom, ez az autó mind teljesítményben, mind megjelenésében olyat nyújt, ami minden nap örömteli mosolyt csal majd az arcomra.

Gyurta Dániel, Honda Type-R

Az autó annyira különleges, hogy már az első próba alkalmával jöttek az elismerő visszajelzések: integetések, dudálások és a felfelé tartott hüvelykujjak.

Gyurta Dániel, Honda Type-R

Az átvétele is külön élményt jelentett, hiszen Norbival jól ismerjük egymást, régóta figyelemmel kísérem pályafutását, így az általában nehézkes fotózás most könnyedebben ment és még jobb hangulatban telt. Örülök, hogy a Honda családhoz tartozhatok én is!

Michelisz Norbert, Gyurta Dániel, Honda Type-R

Szabó Gábor (Honda):

Michelisz Norbert, Gyurta Dániel, Honda Type-R

Szabó Gábor

Megtisztelő számunkra, hogy két ilyen nagyszerű emberrel dolgozhatunk együtt, akik ráadásul világklasszisok. Mindkét sportolóval évek óta tart a jó kapcsolat, így több esetben került már sor autóátadásra, de elmondhatom, hogy ennyire még egyik modellünket sem várták. Úgy gondolom, mindkettejük karakteréhez kifejezetten passzol a Civic Type R, így tényleg ideális párosok álltak össze.
A Hondánál reméljük, hogy az autó biztosította plusz adrenalin és élmény a sportban is tovább fokozza Dani és Norbi motivációját, feltéve, ha a hajtóerő egyáltalán még növelhető bennük ennél nagyobbra…

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «