fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Belekever a facebook a házasságokba

0

Szerbiában egyre többen a Facebookot okolják házasságuk végleges megromlásáért. A rohanó világ és a sokkal szélesebb kommunikációs lehetőség egyre több embert segít hozzá a könnyű ismerkedéshez vagy a régi kapcsolatok felmelegítéséhez, ami aztán hamar elfekélyesíti a házasságokat.

Facebook szimbólumA vizsgált 2012-2013 évben Szerbiában  8170 házaspár vált el, a házasságok átlagos időtartama pedig 13,4 év volt. A statisztikák szerint a nők átlagosan 39 évesen, a férfiak pedig 43 évesen válnak el, az esetek több mint felében gyerekek is születtek a házasságból, akik többnyire az anyákhoz kerültek.
A pszichológusok a házasságok felbomlását egyebek mellett azzal magyarázzák, hogy az urbanizáció és a felgyorsult világ miatt az értékrend is megváltozott. “A házasságok könnyen köttetnek, és így könnyen véget is érnek. A klasszikus család évek óta válságban van, elvesztette szilárd alapjait és valódi jelentőségét is” – állapította meg Zarko Trebjesanin pszichológus.

Ez az új típusú világ egyben technológiai fejlődéssel jár együtt, ami újabb lehetőségeket biztosít a félrelépésre, és éppen ez az egyik leggyakoribb oka a válásoknak. A válságba került párkapcsolatokért egyre többen teszik felelőssé a Facebookot, amely ideális hely az egykori szerelmekkel való kapcsolat felvételére, de új és izgalmas kapcsolatok kialakítására is.

Nem kétségbe vonva az Internet és a Facebook hatását azért valószínűleg egy jó alapokon nyugvó kapcsolat nem botlik el a virtuális világban. Az ok sokkal inkább abban a keresendő, amit az ügyben megszólaló szakember is állít, hogy alaposan átalakultak az értékrendek, a jó minták elkoptak, emiatt nincsen szilárd alap. Mi Férfiak is tettünk egy kísérletet ennek a témának a kibontására. Igaz, nem vontuk górcső alá a cyber teret, mint kiváltó okot, hiszen véleményünk szerint ez már csak egy döntés következményének eszköze. Annyi viszont bizonyos, hogy a két ország statisztikája között van hasonlóság mivel csaknem közel azonos idő után bomlanak fel a házasságok itt is, ott is, ami azért elgondolkoztató tény.

Mi úgy véljük nem lehet a közösségi oldalt hibáztatni, legfeljebb csak annyiban, hogy valakit el tud indítani a lejtőn, persze, ha ezt a használója is így akarja.

Megbukott-e a házasság intézménye?

 

 

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «