fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Emlékmások

0

Ezt az egyedülálló idősgondozó központot Dél-Kaliforniában egy meghatározott céllal tervezték – hogy segítsenek az Alzheimer-kórban és a demencia más fajtáiban szenvedőknek felfrissíteni a hosszú távú memóriájukat.

Town Square

A Town Square névre keresztelt projekt egy biztonságos beltéri díszlet, amely az 1950-es évek városi környezetét utánozza. A résztvevőket a gondozók vezetik végig a művészien kidolgozott helyszíneken, ahol van vintage kirakat, retró cégér és a korra jellemző elfoglaltságok.
A Town Square a George G. Glenner Alzheimer’s Family Centers és a Senior Helpers együttműködésének eredménye. A központ a visszaemlékezés terápiáját alkalmazza, hogy segítsen a betegeken azáltal, hogy kézzelfoghatóvá teszik számukra a múltjukat.

Town Square
„A Town Square célja, hogy fokozza a memória-élményeket, és izgalmas, magabiztos és biztonságos környezetet teremtsen a demenciában szenvedő idősek számára, ami megfizethető és elérhető a munkásosztálybeli családok számára is” – magyarázta Scott Trade, a George G. Glenner Alzheimer’s Family Centers igazgatója, a Town Square megalkotója.

Town Square
Összesen 14 különböző helyszín eleveníti fel azt a kort, amelyben a legtöbb beteg (akik most a 70-80-as éveikben járnak) fiatal felnőtt volt, így található itt étterem, állatkereskedés, mozi, könyvtár és múzeum az ’50-es évekből. A látogatók megebédelhetnek az 1950-es évekből ismert étteremben, majd megnézhetnek egy fekete-fehér filmet a moziban, de akár új frizurát is kaphatnak a szalonban, vagy egy 1959-es Ford Thunderbirddel is furikázhatnak.

Town Square

Az egyedülálló, interaktív környezetet úgy tervezték, hogy segítsen megragadni az életnek azt a részét és megőrizni azt a kognitív funkciót, amely érintetlen marad a betegségben, végül lehetővé téve számukra, hogy nyugodtnak, magabiztosnak érezzék magukat.

Town Square
„Túl jól tudjuk, hogy az Alzheimerben és demenciában szenvedő emberek száma egyre magasabb, és ezzel együtt az ápolásuk jelentette kihívás is” – mondja Peter Ross, a Senior Helpers igazgatója és társalapítója. „Az emberek tovább szeretnének otthon maradni, és a felnőtt gyerekeik igyekeznek a szüleik pénzügyeit úgy alakítani, hogy több időre legyen elegendő. Egy olyan gondozási lehetőség, mint a Town Square segít a családoknak teljesíteni ezt a kívánságot, főként amikor dolgozniuk kell, vagy egyszerűen csak egy kis szünetre van szükségük.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «