fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Kubala szobrot kapott Barcelonában

0

Kubala László pályafutása során háromszor szerepelt a magyar, hatszor a csehszlovák és 19-szer a spanyol válogatottban. Az FC Barcelonával 1950 és 1961 között négy bajnoki címet és két Vásárvárosok Kupáját nyert, fantasztikus teljesítményét 345 meccsen rúgott 274 gólja is bizonyítja. Edzőként a Barcelona mellett ült az Espanyol, a Málaga, a Murcia és az Elche kispadján is. Irányításával 1978-ban 12 évnyi szünet után szerepelt ismét vb-n a spanyol válogatott, amelyet 11 évig összesen 68 mérkőzésen irányított.

Kubala szobor Barcelonában

A kiváló játékos szobrát 2009-ben avatták fel Barcelonában a Camp Nou stadion előtt, 2012-ben pedig a Vasas pályán emeltek neki szobrot a Vasas Kubala Akadémia megalakulásakor. A születésének 90. évfordulóján Barcelonában rendezett ünnepségen Tarlós István főpolgármester bejelentette, hogy hamarosan közterületet neveznek el Kubaláról a Vasas pálya szomszédságában.

Megosztás
FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «