fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nukleáris meghajtású járművet terveztek a NASA számára

0

A ROVO koncepciót Lee Rosario mutatta be, ami egy nukleáris reaktormagot használó jármű. A ROVO a Remote Operations Vehicle and Observatory rövidítése. Magyarul nagyjából annyit jelent, hogy a ROVO lenne a kutatók távoli felderítéseinek járműve és megfigyelő állomása is egyben.

ROVOA nukleáris energia használatának ötletét már felvetették párszor a hosszú ideig tartó űrutazások kapcsán. A tradicionális design Augmented Reality (Kiterjesztett valóság) rendszerrel is fel lenne szerelve és ez a jármű fő információs rendszere, amely összekapcsolja az egyedi űrruhát a ROVO-val. A tervek szerint autonóm működésre is képes, tehát az asztronautának már vezetnie sem kell, egyszerűen elég csak arra gondolnia, hogy merre akar haladni.ROVOA hat elektromosan vezérelt kereket, direkt meghajtással szerelték fel, amiket egy robusztus felfüggesztés támaszt alá. Ez esetleges üzemhibák esetén tökéletes megoldást nyújthat. A ROVO-hoz ezen kívül egy drón is tartozik, ami adatgyűjtéshez és felszíni küldetésekhez használható a Marson. Hogy mindezt a valóságban mikor láthatjuk az kérdéses, de annyi biztos, hogy a terveken már igen jövőbemutatóan hatnak az ilyen fajta járművek.ROVOROVOROVO

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «