fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Sisak forradalom

0

A több mint 50 éve kifejlesztett és azóta is változatlan dizájn után a seattlei tech startup, a VICIS és a Artefact dizájn stúdió közösen dolgoztak ki amerikai futball sisakot, amely biztonságosabb a játékosok számára, miközben kényelmesebb és a teljesítményt is növeli.

VICIS és az Artefact amerikai futball sisakja

A VICIS és az Artefact innovációjának lényege a helyi deformitás koncepciója, a sisak külső rétegét ugyanis úgy használják, hogy az lelassítsa a gyorsulást és az ütközés hatásának elnyelésével védje meg az agyat.
Az autóiparból kölcsönzött megoldásokkal a tervezőknek sikerült a tudományos alapelvek felhasználásával megközelíteni az agyrázkódás kérdését, különös tekintettel a fejsérülések kockázatának csökkentésére. Az elnyelő réteget egy autó lökhárítójához hasonlóan úgy tervezték, hogy helyi deformálódással nyelje el a behatást, minden irányban elmozdulva, hogy bármely irányból érkező ütközésre reagálni tudjanak.

VICIS és az Artefact amerikai futball sisakja
A deformálható külső héjból és a kemény műanyag héjból csatlakozó állszíj lehetővé tette a játékos biztonságának és láthatóságának növelését, miközben jobb illeszkedést biztosít. Ez a belső oldalon is biztosított, ahol a belső párnát a játékos saját magára igazíthatja. Emellett könnyű eltávolítani a tisztítás és alkatrészcsere érdekében.

„Ez egy többrétegű, precíz mérnöki munkával kidolgozott megoldás, amely változást fog hozni” – hangzik az új ZERO1-t bemutató videóban. „Ez nem egy tipikus sisak egy kemény héjjal és némi bélés belül.”
„Végiggondoltuk mind a funkcionális és az emberi tényezőket, valamint a játékosok érzelmi szükségleteit, hogy olyan megoldást alkossunk, amely reprezentálja a tudományos kutatások eredményeit, és a teljesítményelvárásoknak is megfelel a biztonságot, stílust és kényelmet vegyítve” – magyarázza tovább az Artefact weboldala.

VICIS és az Artefact amerikai futball sisakja

A ZERO1 sisak bemutatása óta felkavarta az állóvizet az iparban. 2017-ben a Times 25 legjobb találmányának listájára is felkerült, és az NFL és az NFL játékosok szövetésének 2017-es és 2018-as laboratóriumi teljesítmény tesztjén is az első helyen végzett. A Forbes szerint több mint 60 NFL játékos szerezte be a sisakot tavaly, és több mint 20 főiskolai futballcsapat jelentkezett be a sisakra. Korábban 1,150 dolláros áron hirdették meg a ZERO1 amerikai futball sisakot, de idén januárban a VICIS bejelentette, hogy 950 dollárra csökkentik az árát.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «