fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Szöul robotikai múzeumát robotok és drónok fogják építeni

0

A Melike Altınışık Architects lerántotta a leplet a Robot Science Museum terveiről, amelyet Szöulban fognak megépíteni. Természetesen robotok és drónok fogják elvégezni a munka nagy részét.

Robot Science Museum

A robotok az épület homlokzatának kialakításában segítenek majd. A kormány így akarja megismertetni az embereket a robotokkal, hiszen a jövőben biztosan egyre több területen felhasználjuk majd őket.
A fémstruktúra egy részét robotok fogják megformázni, hegeszteni és összeilleszteni. Ezenkívül a múzeumot körülvevő aszfaltot is ők csinálják majd meg 3D-nyomtatással. A drónok a feltérképezésben hasznosíthatók majd, valamint ellenőrzési feladatokat is kapnak és nekik kell vezérelni a robotjárműveket. A MelikeAltınışıkArchitects a robotikában rejlő lehetőségeket akarja ezzel megmutatni még az előtt, hogy maga a múzeum megnyílna. „Nemcsak kiállítási tárgyak lesznek, hanem dolgozók is. Más szavakkal, a kiállítás már akkor megkezdődik, amikor az építkezés.”

Robot Science Museum
Természetesen ezzel rengeteg pénzt és időt is megspórolnak. Az építkezés 2020-ban kezdődik, a múzeum pedig 2022-ben nyitja meg kapuit. A Robot Science Museum egyike a több múzeumnak, amelyeket Szöul egyik városrészének felújítása során építenek meg.
Természetesen nem ez az első eset, hogy egy építkezésen is hasznát veszik robotoknak. Az Archi-UnionArchitects csupán száz nap alatt felhúzott egy konferenciaközpontot robotok felhasználásával. Az MIT-n pedig egy olyan robotrajt fejlesztettek ki, amely gyorsan képes cső alakú építményeket megépíteni úgy, hogy maguk köré feszítik ki az üvegszálas anyagot.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «