fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Új Mercedes-Benz stadion nyílik Atlantában

0

Atlanta városa és labdarúgó csapata, az Atlantai Sólymok hamarosan megnyitják a világ egyik leglátványosabb helyszínét: a Mercedes-Benz Stadiont.

Mercedes-Benz stadion

A Mercedes-Benz Stadiont a HOK, TVSdesign, Goode van Slyke Architecture, és Stanley Beaman & Sears tervezték

A HOK, a TVSdesign, a Goode van Slyke Architecture, valamint a Stanley Beaman & Sears együttműködésében tervezett stadion a város egyik ikonikus építészeti látványossága lesz. Funkcionalitás és rugalmasság szem előtt tartásával létrehozott épület 75 000 férőhelyes, de ez tovább bővíthető 83 000-re. A stadion leglátványosabb eleme a visszahúzható tető — amely radikálisan elhagyja a kinetikus tetőket.

Mercedes-Benz stadion

Az épület 75 000 férőhelyes, de ez tovább bővíthető 83 000-re

A Mercedes-Benz stadion teteje nyolc háromszög alakú panelből áll, amelyek lezárják a stadiont, és külön-külön mozgathatók az egyes sínek mentén.

Ez lehetővé teszi, hogy a tető úgy nyíljon és záródjon, mint egy fényképezőgép-rekesz, noha az optikai illúzió miatt úgy tűnik, mintha forogna. Mindegyik mozgó szirom nagyjából 200 láb befelé a stadion középpontja felé, így a szirmok zárt helyzetben teljesen befedik a tetőt, ezzel egy vízzáró réteget is alkotva.

Mercedes-Benz stadion

Az épület leglátványosabb eleme a mozgó szirmokból összeálló tető

A légpárnás ETFE párnákkal díszített sziromok rendkívül tartósak, és egy könnyű, áttetsző textilanyaggal vannak bevonva, ami lehetővé teszi, hogy fény áramoljon a stadionba, még akkor is, ha a mozgatható szirmok zárt helyzetben vannak.

Mercedes-Benz stadion

A sólyom szárnyához hasonlóan, a tető nyolc háromszög alakú panelből áll

A tetőbe épített 360 fokos halogén HD képernyők tökéletes látványt nyújtanak a rajongóknak minden helyről, miközben élvezik a mérkőzést. Egyéb érdekességek közé tartozik a tech szalon, a 100 yardos bár és a padlótól a mennyezetig érő ablak, kilátással a belvárosra.

Mercedes-Benz stadion

Felülnézetből a stadion, rajta a “szolid” Mercedes-Benz embléma

A projekt célja nem csak az, hogy a belvárosi turisztikai és szórakoztató negyed középpontja legyen, hanem a változás katalizátora is szeretne lenni a környéken.

Mercedes-Benz stadion

A tető egy fényképezőgép-rekeszhez hasonlóan nyílik és zárul

A fenntartható tervezés és építkezés, valamint a hozzá kapcsolódó fejlesztések a közösség javára válnak azáltal, hogy lehetőséget teremtenek városi kertészkedésre és kikapcsolódásra is.

Mercedes-Benz stadion

A stadion célja, hogy átformálja a környéket

Mercedes-Benz stadion

Egy 360 fokos halogén HD képernyőt építettek a stadion tetejébe, így minden helyről remek a kilátás

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «