fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Újrahasznosított anyagokból környezetbarát szörfdeszka

0

François Jaubert – a COMAC építészeti cég alapítója – egy építész, aki fiatal kora ellenére nyugdíjba vonult hivatásából, hogy az életét a szörfözésnek szentelhesse. Miután több mint tíz évig dolgozott különböző nemzetközi és európai cégeknek, a designer egyre inkább az óceán felé fordította a figyelmét és most újrahasznosított anyagokból készít deszkákat. 

Újrahaszosított anyagból készített szörfdeszka

“Mindig az új horizontot keresem. Körbeutazom a világot, hogy inspirációt gyűjtsek a millió színből, amiket a természet megalkotott” – mondja Jaubert.

Szerencsére hamar megtalálta a megfelelő közeget, ahol kiteljesítheti tehetségét. A VISSLA által szervezett upcylce contest, vagyis az értéknövelő újrahasznosítás verseny célja az, hogy a szemétből olyan tárgyakat hozzanak létre az alkotók, amik az óceán világának szempontjából értéknek számítanak.

Upcycle Contest VISSLA&SURFRIDER / François V01 from François on Vimeo.

A tervező a szörfözés élményét akarta megmutatni az alkotásában, ezért olyan megközelítést alkalmazott, mely a sport esztétikájára és a természetközeliségre fókuszál. A deszka neve “upcycled surfboard”.

Újrahaszosított anyagból készített szörfdeszka

Jaubert az ökológiai értékeket akarta promotálni a designnal, ezért a deszkához csak újrahasznosított anyagokat használt fel.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «