fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A világ első LED-es futópályája

0

A Manila központjában épült NIKE sportlétesítményében található a világon az első LED fallal felszerelt futópályája. Szinte egy teljes háztömbnyi helyet foglal el az ‘Unlimited’ Stadion, ami a gyártó LunarEpic futócipőjének formáját idézi.

NIKE LED falas futópályája

A 200 méter hosszú pálya egy nyolcast ír le, teljes hosszúságában LED falak borítják az oldalát, és akár 30 futó is versenyezhet rajta egyszerre önmagával. A BBH Singapore cég munkáját dicséri a projekt, akik egy sor másik gyártóval együttműködésben hozták létre a sportpályát.

NIKE LED falas futópályája

A működése egészen egyszerű: miután a futócipőnkhöz csatlakoztatott szenzor segítségével a kezdő köridőt azonosította a rendszer, a virtuális vetélytársunk – egy futó alak – jelenik meg a hatalmas LED kijelzőkön.

NIKE LED falas futópályája

Minél inkább lemaradunk a képzeletbeli futótársunktól, annál nagyobbá válik az alak, ezáltal is arra ösztönözve minket, hogy próbáljuk behozni a lemaradást és tartsuk az iramot.

Nike – Unlimited Stadium from ZAM on Vimeo.

Tökéletes pontosságú RFID (rádiófrekvenciás azonosító) méri az első kör idejét, magyarázza a gyártó cég egyik munkatársa. A következő körtől megjelenik a futó alak, aki az első kör alatt nyújtott teljesítményünket imitálja. Feszegessük saját határainkat és döntsünk rekordot!

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «